Chocomousse
Ingrediënten :
120 gr stevia chocolade
6 gr Stepa Zero of 2 gr Stepa Sweet
3 eieren
2 zakjes "Klop Klop" Dr Oetker
160 ml magere melk
Neem een kom met de stukjes chocolade au bain marie,
voeg 160 ml melk toe en klop stijf met de Klop Klop
Klop 4 minuten door en steek de pot eventjes in de diepvries
Neem een andere kom en klop eiwit stijf. Neem een kom en klop de eierdooiers samen met de zoetstof. Meg de eiwitten
bij de dooiers met zoetstof. Meng de chocolade erbij. Neem de "Klop klop" en meng die er zachtjes onder.
Verdeel over 6 glazen
Griesmeelpudding met rozijnen
Ingrediënten
1 liter melk
12 gr stepa zero of 4 gr stepa Sweet
75 gr rijstgriesmeel (Anco)
100 gr rozijnen
Melk laten opkoken en al roerend het griesmeel toevoegen
Zoetstof en rozijnen toevoegen
Goed laten doorkoken tot een dikke massa
Doe de massa in een beboterde kom en zet 50 min a 1 uur in de oven op 180 °
Rijstpudding
Ingrediënten :
1 klontje boter - 1 liter melk - 1 ei - 120 gr dessertrijst
10 gr stepa zero of 3 gr stepa sweet
1/2 kaneelstokje en 1 saffraan
Laat het klontje boter smelten en roer de rijst om (wellen)
Voeg er de melk, kaneel en saffraan aan toe en breng aan de kook op een zacht vuurtje met gesloten deksel.
Voeg de zoetstof toe wanneer de melk half opgeslorpt is door de rijst, laat dan de rijst volledig gaarkoken zonder deksel
Neem de kom van het vuur (de kaneelstok uitnemen) en meng de eierdooier onder. Sla het eiwit stijf en meng dit onder de rijstpudding
Glutenvrije notencake
Ingrediënten :
140 gr gemalen walnoten
1 koffielepel Stepa Zero of 1/2 kl Stepa Sweet
3 eieren + 1 eiwit - 80 ml zonnebloemolie - 25 gr wit boekweitmeel, 35 gr aardappelzetmeel (Maïzena)
Meng het boekweitmeel, het aardappelzetmeel, de noten en de zoetstof in een kom. Klop de 4 eiwitten stijf, Meng alles voorzichtig en giet het geheel in een springvorm
Bak in een voorverwarmde oven op 180° +/- 30 minuten
Na het afkoelen kan je met behulp van een glas er koekjes uitduwen, versier met een halve walnoot
Geen opmerkingen:
Een reactie posten