donderdag 13 maart 2014

Gisteren vooral mijn beweging gehaald uit ramen lappen

Gisteren vooral mijn beweging gehaald uit ramen lappen, veel ramen en een tochtje naar het centrum om een boek te kopen in de Standaard.

Vandaag een mooie wandeling van natuurpunt gedaan, 6 km in de buurt van Ninove


Qua eten begin ik een vaste routine te hebben :

s morgens mijn 2 sneden glutenvrij brood, minarine en cereal stevia confituur
s middags vind ik het wel moeilijk om genoeg afwisseling te hebben : gisteren zalm met salade, deze middag mosselen (stond bij niet toegelaten, maar toch geprobeerd)
in de namiddag half stukje fruit (heeft heel veel invloed op mijn suikerspiegel, volgende week toch eens navragen)
s avonds is het wat eentonig : soep - 2 sneetjes brood meestal met Valio of Weight Watchers kaas, of eens zelf gemaakte tonijnsalade met wat stukjes perzik

Morgen, uitgebreid bloedonderzoek, nadien verhuizen we naar Ronse

Op het weekend programma staan glutenvrij brood bakken en misschien zondag eens glutenvrije wafels bakken

Deze week geëxperimenteerd met de pannenkoekenmix Dukan 

Biologische pannenkoekjes: Kant-en-klaar-mix

De verrukkelijke pannenkoekjes van Dukan zijn in een handomdraai gemaakt dankzij de kant-en-klaar-mix in stuksverpakking.

Voor iedereen die geen tijd of zin heeft om pannenkoekenmix te maken, heeft Dukan de kant-en-klaar-mix in stuksverpakking op de markt gebracht. U hoeft alleen maar water of magere melk toe te voegen en u kunt uw pannenkoekjes bakken. Het beslag heeft een perfecte consistentie die eenvoudig in de pan te gieten is zodat u in een handomdraai van een heerlijk pannenkoekje kunt genieten. De mix bestaat uit biologische haver- en tarwezemelen die een heerlijke smaak hebben en u kiest zelf of u er een zoete of een hartige pannenkoek van maakt.

Het kon me niet bekoren


Uit te proberen : 

Vegan boekweit-speltpannekoeken
Ontbijt/lunch voor 2 personen

100 gram speltbloem (natuurwinkel)
100 gram boekweitmeel (natuurwinkel)
400 ml amandelmelk (Albert Heijn heeft een gezoete die voor deze pannekoeken wel lekker is, haal ‘m anders zonder suiker bij de natuurwinkel)
1/2 theelepel vanille-aroma
snufje zout
(kokos)olie om in te bakken (al deed ik ‘t vandaag met roomboter, niet vegan maar wel lekker)

1. Maak beslag door de twee soorten meel en de melk door elkaar te mengen met een garde. Klop goed zodat eventuele klontjes eruit gaan. Voeg de vanille-aroma en het snufje zout toe.

2. Verhit de olie in een koekenpan op het fornuis. Bak de pannekoeken één voor één bruin. Je kunt de pannekoeken intussen warm houden door een groot bord op een pan met een laagje heet water op een andere pit te plaatsen.

3. Serveer de pannekoeken met beleg naar keuze, bijvoorbeeld:

- Verse aardbeien, in plakjes gesneden, met wat ahornsiroop erover
- Zachte geitenkaas met lekkere biologische honing
- Plakjes banaan, bestrooid met kaneel en overgoten met ahornsiroop


http://eat.suushi.nl/maaltijd/lunch/healthy-sunday-lunch-vegan-boekweit-speltpannekoeken-met-vers-fruit/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten