zaterdag 15 maart 2014

Bakdag en leuke website recepten

Gisteren havermoutkoekjes gebakken, vandaag voor het eerst boekweitbrood in de bakoven aan het maken, terwijl een konijn staat te pruttelen op het vuur.



Op facebook ben ik geabonneerd op de voedselzandloper, daar zat vandaag een leuk recept

 Gebakken havermout uit de oven met appel en kaneel.

Ingrediënten voor 1 persoon

40 gr havermout
150 ml amandelmelk...

1 appel
1 tl kaneel

 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de havermout met sojamelk.
Rasp de appel grof en voeg dit bij de havermout.
Breng de havermout op smaak met de kaneel en eventueel wat stevia.
Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje.
Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Het hele huis zal naar appeltaart ruiken.
Serveer de appeltaart havermout warm.


Eerder verschenen op Uit Pauline's keuken
http://www.uitpaulineskeuken.nl/2014/03/appeltaart-havermout-uit-de-oven.html


Door even door te klikken naar de website vond ik nog andere recepten

Gevulde quinoa-pannenkoek

Ingrediënten voor 2 personen 100 gr quinoa meel
2 eieren
250 ml (soja)melk
400 gr spinazie
1 ui
1 teen knoflook
0,5 rode peper
4 tros tomaten
100 gr ricotta
Peper en zout
Olijfolie


Doe het quinoa meel in een kom en voeg een snuf zout toe.
Voeg één voor één de eieren toe en daarna de melk. Klop er een glad pannenkoekenbeslag van met een garde.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en verdeel wat beslag over de pan.
Bak de quinoa pannenkoek aan weerszijden goudbruin, net zoals je gewone pannenkoeken bakt. Houd de pannenkoeken warm onder een stukje folie.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in een andere pan in wat olijfolie.

Voeg beetje bij beetje spinazie toe en wok dit kort, totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met wat (peper) en zout.
Verdeel wat van de gewokte spinazie over de quinoa pannenkoek.

Snij de tomaatjes in partjes en verwijder de zaadjes en leg ze op de spinazie. Maak het af met een flinke lepel ricotta.
Serveer de gevulde quinoa pannenkoek warm

Ik moet peper, rode peper en knoflook weglaten



http://uitpaulineskeuken.nl/2014/02/gevulde-quinoa-pannenkoek.html

Ovenschotel met risotto, prei en ricotta (recept voor dinsdag)

Ingrediënten voor 4 personen

 3 st. prei (niet te dikke)
1 ui
200 gr risotto rijst
0,5 ltr kippenbouillon
Scheutje droge witte wijn
30 gr Parmezaan
50 gr zachte geitenkaas
Peper en zout
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie.
Voeg de risottorijst toe en bak deze mee totdat hij glazig ziet.
Blus het geheel af met een scheut witte wijn en laat het vocht verdampen.
Voeg de bouillon en roer het even om. Rasp de Parmezaan boven de risotto en roer het om.
Breng de risotto op smaak met peper en zout.
Neem een ovenschaal en giet het mengsel in de schaal.

http://uitpaulineskeuken.nl/2014/02/ovenrisotto-met-prei-en-geitenkaas.html



Gemarineerde courgette (van zodra er terug courgettes zijn in de tuin)
En ook een tof idee voor bij het aperitief, of als bijgerecht bij de BBQ

1 courgette
Sap van een 1/2 citroen
6 el olijfolie
2 tenen knoflook
Handjevol verse basilicum
Peper en zeezout

Snij de courgette in dunne plakken, je kunt dit het beste met een kaasschaaf of mandoline doen.
Hak de knoflook fijn en hak de basilicum in stukjes.
Maak een dressing van de olie, het citroensap, de knoflook en de basilicum.
Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verdeel de dressing over de courgette linten en hussel het door elkaar.
Laat een grillpan goed heet worden.
Grill de courgettes aan weerszijden goudbruin.
Giet de overgebleven dressing in de pan en verwarm het kort.
Giet het over de courgettes.
Laat de courgette het liefst een half uurtje marineren voordat je ze opeet. Maar als je niet kan wachten, dan zijn ze nu ook al erg lekker

http://uitpaulineskeuken.nl/2013/10/gemarineerde-courgette.html





Witlooftaart, voor mij dan zonder bodem

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
6 plakjes hartige taart deeg
5 stronken witlof
2 tenen knoflook (weglaten)
2 uien
1 el honing
3 eieren
200 ml room (hier sojaroom)
100 gr geraspte belegen kaas
Peper en zout (peper weglaten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakjes deeg ontdooien.
Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Verwijder het hart uit de witlof en was de blaadjes witlof.
Voeg ze bij de uien en roerbak de witlof even kort.
Voeg een el honing toe en wat peper en zout.

Meng in een andere kom, de eieren luchtig met de sojaroom.
Breng de room op smaak met peper en zout en voeg de gerasp kaas toe.
Vet de springvorm in en leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm.
Verdeel de plakjes hartige taart deeg over de vorm en druk de randen aan. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg

Verdeel de witlof over de bodem van de vorm.
Giet hierop het eimengsel.
Bak de witloftaart in ongeveer 20 – 35 minuten goudbruin.



http://uitpaulineskeuken.nl/2013/06/hartige-taart-met-witlof.html


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten