http://voedzo.nl/recepten/fruitige-havermoutmuffins-suikervrij-zuivelvrij-glutenvrij/
- 200 a 300 gram gedroogd fruit naar keuze (200 gram cranberry’s en 50 gram gojibessen) na te vragen????
- 100 g havermout (ook glutenvrij te verkrijgen)
- 100 g boekweitmeel
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 15 gram wijnsteenbakpoeder
- 2 eieren, gesplitst
- 125 ml soja-, haver- of amandelmelk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- Mespunt zout
- Indien gewenst klein beetje stevia (tip: bak de eerste keer zonder stevia)
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Gedroogd fruit in kleine stukjes snijden of fijnmalen in de keukenmachine.
In schaal havermout, boekweitmeel, kaneel, wijnsteenbakpoeder en gedroogd fruit mengen. In een kom eiwit met mespunt zout stijfkloppen.
Dooiers losroeren met melk en olie.
Mengsel van eierdooier etc. snel door havermoutmengsel roeren. Eiwit voorzichtig erdoor roeren.
Papieren vormpjes of de muffinvorm op de bakplaat/rooster zetten en de vormpjes voor maximaal driekwart vullen met beslag.
Zet de muffins in midden van oven en ze zijn in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken.
In schaal havermout, boekweitmeel, kaneel, wijnsteenbakpoeder en gedroogd fruit mengen. In een kom eiwit met mespunt zout stijfkloppen.
Dooiers losroeren met melk en olie.
Mengsel van eierdooier etc. snel door havermoutmengsel roeren. Eiwit voorzichtig erdoor roeren.
Papieren vormpjes of de muffinvorm op de bakplaat/rooster zetten en de vormpjes voor maximaal driekwart vullen met beslag.
Zet de muffins in midden van oven en ze zijn in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken.
Blueberry muffins met stevia (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)
http://voedzo.nl/recepten/blueberry-muffins-met-stevia-suikervrij-zuivelvrij-glutenvrij/
- 200 gr amandelmeel
- 75 gr kokosrasp
- 5 ml vloeibare stevia
- 1 tl vanillepoeder of schraapsel van 1 stokje
- 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
- zout
- 125 ml sojaroom of Alpro soja yoghurt of gewone yoghurt
- 50 gr gesmolten kokosolie (of boter)
- 1 ei, losgeklopt
- 125 gr blauwe bessen (bosbessen of cranberries zijn ook lekker)
Meng in een kom het amandelmeel en kokosrasp met de stevia, het bakpoeder en het zout.
Klop het ei schuimig met een mixer.
Maak in het midden van dit mengsel een kuiltje en doe hierin de sojaroom, de gesmolten boter en het losgeklopte ei. Meng alles goed.
Roer (niet mixen!) de bessen erdoor.
Zet papieren vormpjes in de holtes van een metalen muffinvorm, of neem een siliconenvorm en schep het mengsel erin. Ze moeten voor 2/3 gevuld zijn.
Bak de muffins in circa 25 min. gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. (hetelucht 180°C)
Laat de muffins iets afkoelen, neem ze uit de muffinvorm en laat ze verder afkoelen.
Klop het ei schuimig met een mixer.
Maak in het midden van dit mengsel een kuiltje en doe hierin de sojaroom, de gesmolten boter en het losgeklopte ei. Meng alles goed.
Roer (niet mixen!) de bessen erdoor.
Zet papieren vormpjes in de holtes van een metalen muffinvorm, of neem een siliconenvorm en schep het mengsel erin. Ze moeten voor 2/3 gevuld zijn.
Bak de muffins in circa 25 min. gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. (hetelucht 180°C)
Laat de muffins iets afkoelen, neem ze uit de muffinvorm en laat ze verder afkoelen.
Appeltaart ontbijtje
- 1 kopje havermelk
- 3/4 kopje havermout
- 1/2 appel in kleine stukjes
- 1 el rozijnen
- 1 el kokosolie
- 1 tl kaneel
Kook de havermout volgens de aanwijzing
Snijd de appel in kleine stukjes en verwarm deze en de rozijnen even mee in de havermout
Doe de kokosolie in een kommetje, dan de havermout
Als laatste wat kaneel erover strooien
Chocolade cake (niet voor mij door de suiker)
75 gr glutenvrije bloem (meelsoort maakt niet uit
1 tl wijnsteenbakpoeder
100 gr suiker
50 gr gesmolten boter
3 eieren
2 tl maizena
2 el cacao
Gebruik een hoge schotel voor de microgolf-oven
Klop de eieren met de suiker schuimig
Schep de bloem en de bakpoeder, maizena er door
Roer tenslotte de cacao en de boter erdoor
Doe de deeg in de vorm
Stel de microgolf in op 600 watt en bak de taart in 5 a 6 minuten gaar
Glutenvrij bruinbrood
2 el olijfolie
375 gr glutenvrij bruinbroodmix
25 gr maismeel
3 tl droge gist
1.5tl wijnsteenbakpoeder
2 el glutenvrije vruchtenmusli
1 losgeklopt ei
400 cc warm water
Giet de olie onderin de bakvorm, hierna de dooreen gemengde
droge bestanddelen toevoegen, dan het warme water en tot
slot het losgeklopte ei.
Uitleg over wijnsteenbakpoeder:
http://www.voedingswaar.nl/bakpoeder.htm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten