zondag 16 maart 2014

Recept Piet : suikervrije madeleines

Suikervrije madeleines ingrediënten (te bakken woensdag)

  • 100 gram bloem
  • 2 gram zuiver natriumbicarbonaat
  • 2 eieren van de biologische teelt
  • 10 gram stevia (jammer genoeg vermeldt Piet geen merk, dus gebruik uw eigen stevia product zonder maltodextrione, tenzij je als niet diabetes patient gewoon een suikervrij cakeje wil bakken)
  • 50 ml rijstsiroop
  • 10 gram honing
  • 50 ml volle melk
  • 50 gram amandelpoeder
  • een 10 tal druppeltjes (bijna een ganse ampule) vanilleextract
  • zaadjes van 1 vanillestokje
  • 100 gram minarine op kamertemperatuur
Caloriearme en suikervrije madeleines, gebakken met stevia uit SOS Piet
  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Doe de natriumbicarbonaat bij de bloem, roer even om en doe door een zeef in een kom zodat je zeker niet met klonters begint.
  3. Voeg er de eieren, stevia, rijstsiroop, honing, volle melk, amandelpoeder, vanille extract en vanillezaadjes.
  4. Klop het deeg met een handgarde of met een mixer met kloppers tot een smeuïg beslag zonder klonters.
  5. Voeg tenslotte de minarine te en klop onder het beslag.
  6. Schep het beslag met een eetlepel in de madeleinevormen (of gebruik papieren cupcake vormpjes) en laat 10 tot 15 minuten bakken in een oven van 180 graden.
Uit : http://www.piethuysentruyt.com/madeleines-2/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten