Suikervrije madeleines ingrediënten (te bakken woensdag)
- 100 gram bloem
- 2 gram zuiver natriumbicarbonaat
- 2 eieren van de biologische teelt
- 10 gram stevia (jammer genoeg vermeldt Piet geen merk, dus gebruik uw eigen stevia product zonder maltodextrione, tenzij je als niet diabetes patient gewoon een suikervrij cakeje wil bakken)
- 50 ml rijstsiroop
- 10 gram honing
- 50 ml volle melk
- 50 gram amandelpoeder
- een 10 tal druppeltjes (bijna een ganse ampule) vanilleextract
- zaadjes van 1 vanillestokje
- 100 gram minarine op kamertemperatuur
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Doe de natriumbicarbonaat bij de bloem, roer even om en doe door een zeef in een kom zodat je zeker niet met klonters begint.
- Voeg er de eieren, stevia, rijstsiroop, honing, volle melk, amandelpoeder, vanille extract en vanillezaadjes.
- Klop het deeg met een handgarde of met een mixer met kloppers tot een smeuïg beslag zonder klonters.
- Voeg tenslotte de minarine te en klop onder het beslag.
- Schep het beslag met een eetlepel in de madeleinevormen (of gebruik papieren cupcake vormpjes) en laat 10 tot 15 minuten bakken in een oven van 180 graden.
Uit : http://www.piethuysentruyt.com/madeleines-2/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten