afspraak om 9.30 pas binnen om 10.45, niet zo fijn, maar het is een zeer
aangename dokter om mee te overleggen
Mijn diabetesmedicatie wordt aangepast, maar ik kan het insuline spuiten,
nog even uitstellen door mijn victoza te verhogen en terug metformax bij te nemen (dat was in het verleden gestopt doordat mijn darmen dit niet goed verdragen).
Mijn dieet sinds 1 maand zorgt al voor een aantal betere bloedresultaten,
daar ben ik blij om. Op één maand 3 kilo verloren, "langzaam maar zeker"
Salade met groene asperges, en meloen
Ingrediënten
Voor 41 bussel groene asperges
4 kropjes molsla
2 charentaismeloenen
150 g Parmezaanse kaas, in één stuk
4 el druivenpitolie
1 el witte azijn
peper van de molen en zout
Bereidingswijze
Schil en blancheer de asperges in kokend gezouten water. Verfris nadien onder koud stromend water en laat uitlekken. Was en zwier de molsla goed droog. Halveer en ontpit de meloenen. Vorm bolletjes van het vruchtvlees met een bolletjessteker. Snij de Parmezaanse kaas in schilfers met een dunschiller.
Verdeel de asperges, molsla en meloen over 4 schaaltjes. Maak een vinaigrette met de druivenpitolie, azijn, peper en zout. Giet over de salade en werk af met de parmezaanschilfers.
Ingrediënten
Voor 4een handvol raketsla
4 takjes basilicum
2 charentaismeloenen
200 g feta
50 g pijnboompitten
3 el citroensap
3 el olijfolie
peper van de molen en zout
Bereidingswijze
Was de raketsla en basilicum en zwier goed droog. Halveer, ontpit en schil de meloenen. Snij het vruchtvlees in plakjes. Snij de feta in blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Maak een vinaigrette met het citroensap, de olijfolie, peper en zout. Verdeel de raketsla, basilicum, meloen en feta over 4 borden. Giet er de vinaigrette over en serveer.Gemengde salade met eieren
Ingrediënten
Voor 4200 g kropsla
2 x handvol jonge slablaadjes
1 bosje bladpeterselie
1 rode ui
4 eieren
4 el witte wijnazijn
6 el olijfolie
peper van de molen en zout
Bereidingswijze
Was de kropsla en jonge slablaadjes en zwier ze goed droog. Haal de peterselieblaadjes van de stelen. Schil en snij de ui in plakjes. Kook de eieren 6 à 7 min. en pel ze nadien. Maak een vinaigrette met de wijnazijn, olijfolie, peper en zout. Maak er de sla mee aan en meng er de peterselie en ui onder. Verdeel over 4 schaaltjes. Snij de eieren in kwarten en schik op de salade.Quinosalade met tofu
Ingrediënten
Voor 4280 g quinoa (te koop in de natuurvoedingswinkel)
8 lente-uien
24 ontpitte zwarte olijven
24 sprietjes bieslook
sap van 3 limoenen
4 el olijfolie
200 g tofoe
peper van de molen en grof zout
Bereidingswijze
Spoel de quinoa onder koud stromend water. Voeg 2,5 keer zoveel lichtgezouten water toe en kook de quinoa 10 à 15 min. Laat nadien afkoelen tot lauw. Schil en snij de lente-uien fijn. Hak 20 olijven en 20 sprietjes bieslook fijn.Doe de quinoa in een slakom en kruid met het limoensap, een straaltje olijfolie, peper en zout. Voeg de lente-uien, olijven en het bieslook toe. Snij de tofu in blokjes en doe bij de salade. Schep goed om en zet 1 u. koel weg. Verdeel de quinoasalade nadien over 4 glazen en werk af met de resterende sprietjes bieslook en 4 in plakjes gesneden olijven.
Tip: de hoeveelheden in dit recept zijn bedoeld voor normale porties, maar u kunt de salade ook als hapje serveren. In dit geval is er genoeg voor 12 glaasjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten