zaterdag 15 maart 2014

En nu op zoek naar recepten die bij de groenten passen

Witlofsalade met gegrilde peer

5 stronken witlof
100 gr ricotta
2 peren
1/2 citroen
4 el olijfolie
2 tl honing
3 takjes peterselie
8 stengels bieslook
1 takje citroenmelisse
1/2 sjalot
Peper en zout (peper weglaten)


Maak eerst de dressing: voeg het sap van een 1/2 citroen bij de olijfolie en voeg de honing toe. Snipper het halve sjalotje en voeg dit bij de olie. Hak de kruiden fijn en meng dit door de olie. Breng de dressing op smaak met iets peper en zout.

Schil de peren en snij deze in 8 parten. Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Grill de peren aan beide kanten goudbruin. Verwijder het kontje van de witlof en de buitenste blaadjes. Was de overige blaadjes en laat ze uitlekken. Meng de witlof met de dressing in een grote kom. Dresseer de blaadjes op het bord en maak dit af met de gegrilde peer. Voeg als laatste 5 theelepels ricotta per bord toe.

Quinoa met kip

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr quinoa
1 granaatappel
1 komkommer (na te vragen staat niet op de verboden/toegestaan lijst)
150 gr geitenkaas
200 gr kipfilet
2 tl ras el hanout
2 el witte wijn azijn
3 el olijfolie
Zout


Bereidt de quinoa zoals op de verpakking staat. Ik heb het kort gekookt en daarna laten afkoelen.
Kruid de kipfilet met de ras el hanout en wat zout en gril deze rondom bruin.
Pel de granaatappel en bewaar de pitten. Het witte van de granaatappel moet je zoveel mogelijk verwijderen dit is niet lekker.
Schaaf de komkommer in linten met een mandoline of kaasschaaf.
Maak een dressing van de witte wijn azijn en de olijfolie.
Leg de quinoa op het bord en verdeel de lauw warme kip op de granen.  Drapeer de komkommerlinten op het bord en verdeel de geitenkaas over de 4 borden.
Strooi de granaatappelen over de salade en maak het geheel af met de dressing.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten