Rijstpap zonder suiker met
stevia
donderdag
9 mei 2013
18:28
- 140gr ongekookte, witte rijst
- 500ml melk
- 1 ei, geklutst
- 35 druppels vloeibaar stevia-extract
- 110gr rozijnen
- 1 eetlepel boter
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/4 theelepel zout
|
Kook
350ml water in een steelpan. Voeg de rijst toe, en roer. Verlaag het vuur,
dek de pot af en laat 20 minuten sudderen. Meng gekookte rijst, 400ml melk,
zout en stevia in een andere steelpan. Kook over een gemiddeld vuur tot het
geheel dik en romig oogt. Voeg de laatste 100ml melk, de rozijnen en het
geklutste ei toe en roer constant. Laat nog een tweetal minuten doorkoken.
Verwijder van het vuur en roer de vanille en boter erbij. Laat afkoelen
alvorens op te dienen.
|
Abrikoos- en rozijnentaart
met stevia
donderdag
9 mei 2013
18:30
- 35gr poedermelk
- 2 eetlepels maïzena
- 1/2 theelepel wit steviapoeder
- 1/2 theelepel vermalen kaneel
- 1/4 theelepel zout
- 170gr gedroogde abrikozen, verhakt
- 165gr rozijnen
- 450ml water
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 eetlepel boter
- 1 taartkorst, klaar voor gebruik
|
|||||||
Verwarm
de oven voor op 220°C. Roer de poedermelk, maïzena, stevia, kaneel en
zout in een grote kom samen. Doe de abrikozen, rozijnen en het water in een
steelpan en breng het aan de kook over een matig vuur. Kook 5 minuten, roer
regelmatig. Roer de droge mix erbij een kook een drietal minuten, tot het
mengel aandikt. Verwijder van het vuur; roer de azijn en boter erbij. Laat 15
minuten afkoelen. Giet de vulling in een ingevette bakplaat. Plaats de
bovenste korst over het geheel, sluit de randjes en maak insnijdingen in de
boven
Kwarktaart zonder suiker met
stevia
donderdag
9 mei 2013
18:35
Puddings met Stevia
donderdag
9 mei 2013
18:47
Vanillerijstpudding zonder
suiker met stevia
Tapiocapudding zonder suiker
met stevia
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten