woensdag 2 april 2014

Stevia recepten 3 die ik over de jaren heb verzameld vanaf verschillende websites

Rijstpap zonder suiker met stevia
donderdag 9 mei 2013
18:28
   
  • 140gr ongekookte, witte rijst   
  • 500ml melk  
  • 1 ei, geklutst   
  • 35 druppels vloeibaar stevia-extract   
  • 110gr rozijnen   
  • 1 eetlepel boter   
  • 1/2 theelepel vanille-extract   
  • 1/4 theelepel zout

Kook 350ml water in een steelpan. Voeg de rijst toe, en roer. Verlaag het vuur, dek de pot af en laat 20 minuten sudderen. Meng gekookte rijst, 400ml melk, zout en stevia in een andere steelpan. Kook over een gemiddeld vuur tot het geheel dik en romig oogt. Voeg de laatste 100ml melk, de rozijnen en het geklutste ei toe en roer constant. Laat nog een tweetal minuten doorkoken. Verwijder van het vuur en roer de vanille en boter erbij. Laat afkoelen alvorens op te dienen.



Abrikoos- en rozijnentaart met stevia   
donderdag 9 mei 2013
18:30

  • 35gr poedermelk   
  • 2 eetlepels maïzena   
  • 1/2 theelepel wit steviapoeder   
  • 1/2 theelepel vermalen kaneel  
  • 1/4 theelepel zout   
  • 170gr gedroogde abrikozen, verhakt   
  • 165gr rozijnen   
  • 450ml water   
  • 1 eetlepel witte azijn   
  • 1 eetlepel boter   
  • 1 taartkorst, klaar voor gebruik

Verwarm de oven voor op 220°C. Roer de poedermelk, maïzena, stevia, kaneel en zout in een grote kom samen. Doe de abrikozen, rozijnen en het water in een steelpan en breng het aan de kook over een matig vuur. Kook 5 minuten, roer regelmatig. Roer de droge mix erbij een kook een drietal minuten, tot het mengel aandikt. Verwijder van het vuur; roer de azijn en boter erbij. Laat 15 minuten afkoelen. Giet de vulling in een ingevette bakplaat. Plaats de bovenste korst over het geheel, sluit de randjes en maak insnijdingen in de boven

Kwarktaart zonder suiker met stevia  
donderdag 9 mei 2013
18:35
 
  • Korst: 12 verkruimelde crackers (bv Parovita)   
  • 6 eetlepels boter   
  • 15 druppels vloeibaar stevia-extract
   
  • Vulling: 450gr roomkaas   
  • 1 ei   
  • 1 theelepel wit steviapoeder

Korst:

Verkruimel 12 crackers en vermeng ze met stevia-extract en 6 eetlepels boter in een middelgrote springvormpan. Verspreid de mengeling evenredig over de bodem en zijden en druk aan zodat het geheel stevig aanvoelt. Bak op 180°C tot de korst goudbruin is (+-8min). Laat volledig afkoelen voor verder gebruik.

Vulling:

Meng met behulp van een mixer de ingrediënten in een kom tot de mengeling zacht en romig is, maar pas op dat je er niet in overdrijft. Giet de mengeling in de zonet geprepareerde korst en verspreid evenredig. Bak op 180°C tot alles licht gebruind is (+-30min).


Puddings met Stevia
donderdag 9 mei 2013
18:47
Vanillerijstpudding zonder suiker met stevia   
  • 50gr kortkorrelige rijst   
  • 600ml volle melk   
  • 15 druppels vloeibaar vanillestevia-extract   
  • 1 eetlepel boter   
  • 1 theelepel nootmuskaat   
  • 1 theelepel kaneel (optioneel)

Meng in een steelpan rijst, melk, en vanillestevia toe. Voeg boter toe. Als het mengsel kookt, verwijder van het vuur en roer nootmuskaat erbij. Zet opnieuw op het vuur tot het vlies een geelbruine kleur krijgt. Giet in kleine potjes en strooi kaneel erover.
Tapiocapudding zonder suiker met stevia   
  • 120gr droge tapiocaparels  
  • 500ml koud water   
  • 750ml gewone melk of kokosmelk   
  • 1/2 theelepel wit steviapoeder   
  • 2 eieren, geklutst   
  • 1 theelepel vanille-extract   
  • 1 snuifje zout

Week de tapiocaparels in koud water en zet minstens 2 uur (bij voorkeur een hele nacht) in de koelkast. Meng melk, stevia, eieren en zout in een steelpan. Zeef de tapiocaparels en voeg ze erbij. Breng over een middelmatig vuur aan de kook en roer voortdurend. Laat 15-20 minuten doorkoken tot het mengsel zacht en romig is. Verwijder van het vuur en roer de vanille erbij. Laat volledig afkoelen alvorens op te dienen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten