dinsdag 15 april 2014

Kiezen tussen mijn fibro-dieet en een goed geregelde diabetes :-(

De laatste dagen extra geprikt om de invloed van het glutenvrij brood in kaart te kunnen brengen.  s Ochtends is mijn waarde ok, als ik voor de middag prik sta ik heel hoog, dat wordt verklaard kan worden door de vele koolhydraten in het glutenvrije brood.

De eerstvolgende dagen probeer ik : 
- Bio Rijstwafels van Delhaize , 1 wafel weegt 8 gr en heeft 30 kcal, 
waarvan 6.3 gr koolhydraten ( per 100 gr - 81.2 gr)

- Maiskoekjes van Delhaize , per 100 gr 382, 
in het pakket zitten 4 x 5 koekjes in versheidszakjes, 
één pakketje (27.5 gr)  dus +/- 95 kcal
waarvan 80 gr koolhydraten per 100 gr)





Havermoutpannekoeken met appel


Als afsluiter voor vandaag :  een receptje die ik wil uitproberen : 
uit : http://uitpaulineskeuken.nl/2014/03/havermout-pannenkoeken-met-appel.html

Ingrediënten voor 8 – 10 st.
75 gr havermout
75 gr boekweitmeel
1 ei
180 ml (amandel)melk
2 tl bakpoeder
2 appeltjes
Handje rozijnen
1 tl kaneel
Snuf zout
Olijfolie
Maple syrup
Zo maak je het
Maal de havermout fijn tot meel in een keukenmachine. Je kunt ook havermeel gebruiken.
Stop dit samen met het boekweitmeel en het zout in een kom.
Voeg het ei toe en vervolgens de melk en klop er met een garde een glad beslag van.
Voeg het bakpoeder toe en meng het goed door elkaar.
Verhit wat olie in een koekenpan. Verdeel 3 hoopjes van het beslag over de pan en bak de havermout pannenkoeken aan weerszijden goudbruin. Ga zo door tot al het beslag op is.
Was de appels en snij deze in partjes. Zet een tweede koekenpan op het vuur en bak de appeltjes in olijfolie goudbruin. Bestrooi ze met wat kaneel en voeg de rozijnen toe.
Serveer de havermout pannenkoeken met de gebakken appeltjes en rozijnen en eventueel wat maple syrup.  (de siroop moet ik weglaten)

Courgettes Met Pittige Kaasvulling

uit : http://www.fatsecret.be/recipes/courgettes-met-pittige-kaasvulling/Default.aspx

Ingrediënten

Beschrijving

  1. De courgettes schoonmaken en in de lengte doorsnijden. Met een groenteboor uithollen, een rand van 1 cm laten staan. Het courgette vruchtvlees fijnhakken.
  2. De ui schoonmaken en snipperen. De olijfolie in een koekenpan verhitten en de ui hierin glazig fruiten. De fijngehakte courgettes toevoegen. De knoflook pellen en erboven fijn snipperen.
  3. De oregano wassen, de blaadjes eraf plukken, fijnhakken en door de gestoofde groente mengen. Stevig op smaak brengen met peper en zout. Nog eens 5 min. stoven. De pan van het vuur nemen en de groente laten afkoelen.
  4. De oven voorverwarmen op 200°C. De geitenkaas in een kom brokkelen en de gestoofde groenten toevoegen, goed mengen en de courgette helften hiermee vullen. De halve courgettes in een ovenschotel leggen en in de oven in +/- 35 minuten gaar laten worden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten