Tabellen
donderdag
9 mei 2013
17:16
- 1 eetlepel suiker = 6 tot 9 druppels vloeibaar stevia-extract
- 1 eetlepel suiker = 1 snuifje steviapoeder
- 1 theelepel suiker = 2 tot 4 druppels vloeibaar stevia-extract
- 1 theelepel steviapoeder = 2 eetlepels gemalen steviabladeren
- 1 theelepel steviapoeder = 1 kop (=16 eetlepels) suiker (200gr)
- 1 pakje stevia (bv. Truvia) = 1 pakje Splenda = 1 pakje Equal = 1 pakje Sweet'N Low = 2 theelepels suiker
- 1 kop gegranuleerde Splenda = 1 theelepel steviapoeder
- 1/2 kop Splenda Sugar Blend = 1 theelepel steviapoeder
- 1 pakje Splenda = 4 tot 5 druppels vloeibaar stevia-extract
- 1 kop Equal Spoonful = 1 kop Splenda = 1 kop sugar
- 1 theelepel steviapoeder = 8 theelepels Sweet'N Low
Cheesecake met bosvruchten
donderdag
9 mei 2013
17:10
Voor de bodem:
- 100 gram amandelen
- 150 gram dadels
(het liefste de échte, superzacht en kleverig, Medjools)
- snufje zout
Voor de vulling:
- 150 gram
cashewnoten (paar uur geweekt)
- 50 gram amandelen
(paar uur geweekt)
- 100 gram honing
(of dus ahornsiroop e.d. voor de vegans)
- 1/8 tl stevia
- 100 gram gesmolten
kokosolie (op laag vuur!)
- 1 citroen, je
gebruikt de rasp en het sap!
- 1 tl vanillerasp
- 200 – 300 gram
bosvruchten (of andere vruchten)
Springvorm 18 cm
Keukenmachine
De springvorm:
- bedek de bodem met
plastic of bakpapier
De bodem:
- ontpit de dadels
- hak in een
keukenmachine eerst de amandelen
- voeg de dadels toe
en een snufje zout
- bedek de
springvorm met het dadel/amandelmengsel. Als het teveel aan je handen of lepel
kleeft, maak je handen dan even nat met wat water, dan kun je het gemakkelijk
verspreiden
De vulling:
- spoel de
cashewnoten en amandelen af
- hak ze fijn in de
keukenmachine
- voeg de honing,
stevia, kokosolie, rasp & sap van een citroen, vanille toe en meng het goed
tot één geheel
- giet de helft in
je springvorm
- voeg de vruchten
toe bij de andere helft en meng dit weer in je keukenmachine (als je veel
vruchten hebt, strooi deze dan op de taart wanneer je klaar bent, of roer ze
door het beslag zonder te blenden, voor een leuk effect)
- doe het
vruchtenmengsel in de springvorm en verdeel goed
- doe je eventuele
overgebleven vruchten bovenop de taart
- zet de taart in de
vriezer om op te stijven, zet hem voor gebruik in de koelkast (de ideale
temperatuur is eigenlijk tussen vriezer en koelkast in, maar die hebben we
niet)
- eet smakelijk!
Cheesecake
donderdag
9 mei 2013
16:56
Bodem
- 300 gram geroosterde noten (cashew-, hazel- of macadamianoten)
- 20 gram SteviJa Kristal®
of
- 12 gram SteviJa Zoetpoeder®
- 50 gram boter (gesmolten)
- Springvorm (doorsnede 23 cm, ingevet)
Vulling
- 6 blaadjes gelatine
- 200 gram Griekse yoghurt
- 200 gram roomkaas
- 20 druppels SteviJa Fruitsiroop Blackcurrant®
- 30 gram SteviJa Kristal®
of
- 15 gram SteviJa Zoetpoeder®
- 250 ml slagroom (geklopt)
Topping
- 3 blaadjes gelatine
- 500 gram bosvruchten (diepvries of vers)
- 20 gram SteviJa Kristal®
of
- 15 gram SteviJa Zoetpoeder®
- 50 ml zwarte bessensap of water
Bodem
Maal in een
keukenmachine de noten met de Kristal fijn. Meng de boter erdoor en druk het
mengsel stevig op de bodem van de springvormen. Laat de bodem opstijven in de
koelkast.
Vulling
Week de gelatine 5
minuten in koud water.
Meng in een kom de
yoghurt en de roomkaas met de Fruitsiroop en de Kristal.
Knijp de
gelatineblaadjes uit en meng ze in een pannetje met 5 eetlepels water. Verwarm
de gelatine onder voortdurend roeren (niet laten koken) totdat deze volledig is
opgelost. Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur (let op dat het niet
begint te stollen) en roer het door het yoghurt-roomkaas-mengsel. Roer tot slot
de slagroom er voorzichtig doorheen.
Giet de vulling in
de springvorm en laat deze in de koelkast helemaal opstijven (tenminste 2
uren).
Topping
Week de gelatine 5
minuten in koud water.
Meng in een pannetje
300 gram bosvruchten met de Kristal en het bessensap. Verwarm het mengsel
totdat de bosvruchten helemaal uit elkaar zijn gevallen en een dikke saus is
ontstaan.
Zeef de saus om alle
pitjes te verwijderen. Voeg de gelatineblaadjes toe en laat de saus iets
afkoelen.
Giet de saus over de
vulling in de springvorm en zet de cheesecake in de koelkast totdat ook de saus
is opgesteven.
Garneer de cake met
de overgebleven bosvruchten.
Appeltaart met stevia
donderdag
9 mei 2013
16:59
- 1 rol uitgerold bladerdeeg (± 230 g)
- 4 tot 5 appelen (niet te zuur)
- 8 g stevia poeder (RebA95%)
- 50 g roomboter
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis.
- Snij in 8 partjes.
- Smelt de boter met het steviapoeder in de voorverwarmde over in de bakschaal.
- Verdeel dit mengsel goed over de bodem en beleg in kringvorm met de appelpartjes.
- Bedek met het bladerdeeg dat je langs de randen naar de binnenkant van de bakvorm duwt.
- Bak 45 minuten in de oven op 180°.
- Leg een bord boven op de bakvorm en keer de taart.
Bereidingstijd:30-60
minuten
Keuken:Belgische
keuken
Cupcake Met stevia voor diabetici
donderdag
9 mei 2013
17:04
200 gram roomboter
op kamertemperatuur
20 gram stevia
200 gram zelfrijzend
bakmeel
4 eetlepels melk op
kamertemperatuur
4 eieren op
kamertemperatuur
STEVIA, bakvorm,
beslagkom, oven (cupcake maker), garde,
Klop de zachte boter
met een mixer romig, voeg in delen de stevia toe en blijf het mengsel mixen.
Voeg daarna één voor één de eieren toe en meng alles steeds op middelhoge
snelheid door elkaar. Voeg vervolgens in kleine delen het zelfrijzend bakmeel
toe en blijf het mengsel op middelhoge snelheid mixen. Als laatst wordt de melk
toegevoegd. Mix het geheel daarna nog even door op dezelfde snelheid.Schep nu
het deeg in de cupcake vormpjes. Door het gebrek aan suiker rijzen de cupcakes
minder dan tradtitionele cupcakes, dus de vormpjes mogen tot zeker 3/4 gevuld
worden.
Zet de cupcakes
vervolgens 20 minuten in de oven en test dan met behulp van een satéprikker de
gaarheid. Als de satéprikker er niet schoon uitkomt, moeten de cupcakes nog
zo`n 5 minuten verder garenVerwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht oven
wat koeler, bijvoorbeeld op 150)Als de cupcakes gaar zijn kunnen ze uit de oven
gehaald worden, na een minuut afkoelen in de vorm kunnen ze uit de vorm gehaald
worden en op een rooster worden geplaatst. De cupcakes kunnen pas gedecoreerd
worden als ze volledig zijn afgekoeld.
Bosbessenmuffins met vanille (en Philadelfiakaas)
donderdag
9 mei 2013
17:06
4 personen
Benodigdheden:
180 gr zelfrijzende
bloem
0,70 gram Stevia
EXTRA of 0,15 gram Stevia GOLD
2 tl bakpoeder
2 eieren
50 g boter,
gesmolten
2 dL melk
2 tl vanille-essence
(beschikbaar in Colruyt)
175 g verse
bosbessen (diepvries)
Verwarm de oven voor
op 190 °C. Vet een vorm in of zet 12 papieren cakevormpjes op een bakplaat.
Zeef bloem, suiker
en bakpoeder in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de
gesmolten boter, melk en vanille-essence toe aan de eieren en roer alles goed
los.
Maak een kuiltje in
de droge mix van de bloem e.d. en giet het eimengsel erin. Roer alles mooi tot
een homogeen mengsel.
Schep het beslag
voor de helft in de vorm en laat genoeg ruimte vrij om te kunnen rijzen.
Voeg de bosbessen
voorzichtig toe zonder ze te pletten en giet de andere helft van het beslag
erover.
Bak de cake 30-35
minuten tot de bovenkant lichtjes terugveert bij een zachte aanraking. Laten
afkoelen en serveren.
TIP: Je kan hem ook
nog extra afwerken met Philadelpiakaas, gemixt met een zelgemaakte suikervrije
confituur van bosbessen.
Geplakt
uit <http://www.smulweb.nl/recepten/1399893/Bosbessenmuffins-met-vanille-en-philadelpiakaas>
Chocolademousse voor diabetici
donderdag
9 mei 2013
17:11
4 personen
20 gr prodiasuiker
250 gr suikervrije
chocolade 2 gelatineblaadjes
1 eigeel 5 eiwitten
2 dl Alpro Soja
Cuisine
Mixer
Klop de eiwitten met
de prodiasuiker stevig op
Smelt de chocolade
met de Alpro Soja Cuisine, voeg het eigeel toe alsook de geweekte gelatine
Laat even afkoelen
tot lichaamstemperatuur
Meng het opgeklopte
eiwit hieronder en laat enkele uren opstijven
trifle
donderdag
9 mei 2013
17:12
Amandelmeel,eieren,stevia,aardbeiejn
marscapone,vanillevla,siaasappelsapc,citroensap,roomkaas
als 1e: maak een
taartbodem van 100 gr amandelmeel,50 gr roomkaas,4 eieren,2 a 3 mespuntjes (evt
naar smaak) stevia,halve theelepel vanille essence en een snufje zout.alles door
elkaar mengen en in een siliconen bakvorm doen 24cm doorsnee of springvorm bekleed
met aluminiumfolie 20 min bakken 180 gr
500gr aardbeien
1/2 theel citroen
sap
mespuntje stevia
(naar smaak)
250 gr mascarpone
150 ml
(verse)sinaasappelsap
200 ml vanillevla
en je taartbodem in
plakjes(stukjes) gesneden
wat aardbeitjes
apart houden voor garnering
de rest in plakjes
snijden en vermengen met de citroen en de stevia
met een mixer de
mascarpone en de helft van het siaasappelsap luchtig kloppen,en de vla erdoor
scheppen
een bodem van een
schaal voor de helft met amandelcacke bedekken,de rest van het sinaasappelsap er
overheen doen,de helft van de aardbeien erop doen,daarop 1/3 van het vla
mengsel op doen
hier weer de rest
van de cake op leggen ,de aardbeien erop en de rest van het vla mengsel er
over verdelen
afgedekt bewaren in
de koelkast
voor gebruik 30 min
uit de koelkast halen en garneren met de aardbejen
Brownies met stevia
donderdag
9 mei 2013
17:12
- 2 theelepels wit steviapoeder
- 180gr bloem
- 100gr cacaopoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 225gr margarine
- 4 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 270gr ongezoete chocoladesnippers of -blokjes
- 150gr noten
Verwarm
de oven voor op 180°C. Vet een grote rechthoekige bakpan in. Meng stevia,
bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout samen en zet apart. Meng margarine,
eieren en vanille tot het mengsel zacht is. Voeg beide mengsels samen tot een
vochtig deeg. Stop chocolade en nootjes bij het deeg. Spreid het uit in de
voorbereide bakpan. Bak voor 35-40 minute
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten