woensdag 2 april 2014

Stevia 4 : ijsrecepten

Basis voor roomijs zonder suiker met stevia  
donderdag 9 mei 2013
18:36
 
  • 2 eieren   
  • 450ml room   
  • 250ml melk   
  • 1/2 theelepel wit steviapoeder
Optioneel:   
  • 1 theelepel vanille-extract   
  • 2 theelepels pepermuntextract   
  • 100gr ongezoete chocolade, of nootjes, of bessen, ...

Kluts de eieren en meng met de room, daarna met de melk. Roer dan de stevia erbij. Voeg de optionele vanille en pepermunt erbij. Giet het mengsel in je ijsmaker en volg de instructies van de fabrikant. Voeg chocolade, noten of bessen toe net voor het invriezen.




Aardbeienijs zonder suiker met stevia   
  • 500ml melk + 8 eetlepels boter, gemengd   
  • 230ml vette room   
  • 1,5 theelepel wit steviapoeder   
  • 2 eieren   
  • 1/4 theelepel vanille-extract  
  • 450gr aardbeien

Stop de aardbeien in een keukenrobot en prak ze. Kluts de eieren en voeg het mengsel van melk en boter hieraan toe, alsook de room, stevia en vanille. Meng het eiermengsel met de aardbeienpuree. Giet in de ijsmaker en volg de instructies van de fabrikant. Vries 4 uur in.
Chocoladeijs zonder suiker met stevia   
  • 2/3 theelepel wit steviapoeder   
  • 100gr cacaopoeder   
  • 1 ei   
  • 1 theelepel vanille-extract   
  • 250ml melk
  • 450ml vette room

Meng al de ingrediënten buiten de vette room. Zorg dat het cacaopoeder zeer goed is verdeeld. Meng als laatste de room erbij. Giet in de ijsmachine en volg de instructies van het apparaat. Vries 4 uur in, in een luchtdichte tupperwaredoos.


Vers aardbeienijs, zonder ijsmachine!
dinsdag 23 juli 2013
21:59


Supermakkelijk, geen ijsmachine nodig, alleen een staafmixer of blender, ingevroren aardbeien, slagroom en een beetje stevia (of suiker).
Ingrediënten
  • 200 g aardbeien, ingevroren
  • Klein bekertje slagroom (125 ml) (deels yoghurt of kwark is ook heerlijk of een deel kokosmelk)
  • 1 tl kristalstevia
Bereiding:
- Doe de slagroom in een maatbeker of in de blender
- Voeg de stevia toe
- Doe er dan beetje bij beetje de aardbeien bij om te mixen (staafmixer) of in één keer (blender), tot je een luchtig geheel hebt. Uiteraard kan je naar eigen inzicht chocoladenibs (zou ik doen!), noten, of andere lekkere dingen toevoegen.
Enjoy!




De rest van de recepten volgt eerstdaags

Geen opmerkingen:

Een reactie posten