Carpaccio van ananas
1/2 Ananas
2 el stevia
4 el frambozenazijn
8 el sojayoghurt
1/2 granaatappel
2 el gehakte munt
Bereiding:
• Snijd de ananas in hele fijne schijven
• Schik de ananas op een plat bord
• Meng de yoghurt met de granaatappel en gehakte munt
• Besmeer de ananas schijven ermee
• Overstrooi met granaatappelpitjes
• Je kan er ook nog wat olijfolie overgieten & een beetje peper (facultatief)
• Schik de ananas op een plat bord
• Meng de yoghurt met de granaatappel en gehakte munt
• Besmeer de ananas schijven ermee
• Overstrooi met granaatappelpitjes
• Je kan er ook nog wat olijfolie overgieten & een beetje peper (facultatief)
Smoothie van ananas
1/2 ananas
wat geraspte gember
4 el haver
1/2 liter soyamelk
wat koriander
2 dl soyayoghurt
een beetje kokosrasp
- Schil de ananas en snijd in stukken
• Snijd de gember & de chili fijn
• Neem de blender, doe er alles in & blender
• Werk af met wat geraspte kokos & koriander
Haverpannenkoeken met rode vruchten
1 ei
2 el soyayoghurt
4 el fijne havermout
1 del havermelk
1 el agavesiroop (nadien uitproberen met stevia vloeibaar)
8 frambozen
4 aardbeien
12 blauwe bessen
een weinig munt
1 el soja bakken en braden
Meng het ei met een eetlepel yoghurt, de havermout, haverdrank en agavesiroop.
• Laat dit 30 minuten rusten.
• Lepel het deeg in een hete pan met de boter en bak de pannenkoekjes.
• Leg de pannenkoekjes op de borden en besmeer ze met de rest van de yoghurt.
• Leg er tot slot het fruit op en werk af met wat muntblaadjes.
• Laat dit 30 minuten rusten.
• Lepel het deeg in een hete pan met de boter en bak de pannenkoekjes.
• Leg de pannenkoekjes op de borden en besmeer ze met de rest van de yoghurt.
• Leg er tot slot het fruit op en werk af met wat muntblaadjes.
Gegratineerd havermoutpapje (4 p)
1 appel
1 el Alpro soja bakken braden
een weinig kaneel
2 el rozijnen
3 dl soja of havermelk
8 el havermout fijn gemalen
2 el agavesiroop of 1 el stevia
2 eierdooiers
1 dl sojaroom
2 el havervlokken
Snijd de appel (met schil) in blokjes en stoof ze aan in wat boter.
• Voeg er na 3 minuten wat kaneel en de rozijnen bij.
• Giet dan de melk erbij, voeg de havermout toe en laat opwarmen tot een papje.
• Voeg er vervolgens de agavesiroop of stevia bij en laat even opkoken.
• Meng de eierdooiers met de sojaroom.
• Zet de havermoutpap van het vuur en meng het eiermengsel erdoor.
• Giet de pap in ontbijtpotjes, bestrooi met de havermoutvlokken en gratineer ze even in de oven.
• Voeg er na 3 minuten wat kaneel en de rozijnen bij.
• Giet dan de melk erbij, voeg de havermout toe en laat opwarmen tot een papje.
• Voeg er vervolgens de agavesiroop of stevia bij en laat even opkoken.
• Meng de eierdooiers met de sojaroom.
• Zet de havermoutpap van het vuur en meng het eiermengsel erdoor.
• Giet de pap in ontbijtpotjes, bestrooi met de havermoutvlokken en gratineer ze even in de oven.
quantit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten