Reken voor 12 minilenterolletjes 6 vellen rijstpapier, 1 wortel, 50 g sojascheuten, 3 slablaadjes, 120 g kiplapjes, 6 blaadjes verse munt, 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 koffielepel sesamolie. (eigen gemaakte mayo in de plaats)
Snijd de kiplapjes in dunne plakjes. Schil en rasp vervolgens de wortel. Was daarna de slablaadjes, zwier ze droog en snijd ze in fijne reepjes. Was de muntblaadjes en knip ze fijn. Bak de kip in een pan met 2 eetlepels sojasaus. Vul een diep bord met lauw water. Laat er een vel rijstpapier gedurende enkele seconden in weken zodat het zacht wordt. Vul het vel rijstpapier met enkele plakjes kip, een beetje sla en geraspte wortel, enkele sojascheuten en een beetje munt. Vouw de zijkanten dicht en maak een rolletje van het rijstpapier. Herhaal dit voor de 6 vellen rijstpapier en snijd ze vervolgens in 2. Je hebt nu 12 minilenterolletjes. Dien ze op met een Aziatisch sausje dat je maakt door 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel balsamicoazijn en 1 koffielepel sesamolie te mengen.
Zelfgemaakte mayonaise |
1 klein eitje |
1/2 koffielepel bio mosterd |
1/2 soeplepel citroen |
500 ml koolzaadolie |
en zout (zonder azijn) |
Reken voor 12 minipasteitjes met geitenkaas en courgette 3 vellen filodeeg, 50 g verse geitenkaas, ¼ van een courgette, 50 ml room (20 % vet = vervangen door sojaroom)
2 eieren, 6 blaadjes verse basilicum, piment d’Espelette, peper en zout.
Laat je oven voorverwarmen op 180 °C. Snijd het filodeeg in 36 kleine vierkantjes van 5 x 5 cm. Neem een siliconen bakvorm voor mini muffins. Plaats op de bodem van elk vormpje drie vierkantjes deeg en stapel ze in de vorm van een ster. Bak het deeg gedurende 5 minuutjes in de oven zodat het lichtbruin kleurt. Was de courgette en snijd ze in blokjes. Doe de geitenkaas in stukjes in een mengkom en voeg de room geleidelijk toe. Meng de room met een vork onder de geitenkaas. Voeg de eieren en de courgetteblokjes toe en breng op smaak met piment d’Espelette, peper en zout. Giet op elk deegbodempje wat van het mengsel en plaats de bakvorm gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten