Havermoutkoeken zonder bloem
We gaan aan de slag met havermout om een echte lekkernij te maken.
Gebruik 250 gr gemixte havermout, 1 ei, 125 gr sojamargarine,
12.5 gr stevia en bakvaste chocoladeparels.
Meng alles dooreen en dan bekom je beslag, zijnde de slang van
hierboven. Je kan er natuurlijk ook figuurtjes van maken, maar
ik kies voor schijfjes.
Bakken gedurende 13 minuten op 220 °C.
Havermoutkoeken
Voor 30 stuks
- 250 gr gemixte havermout (heb je liever meer structuur, doe dan de helft gemixt, de andere helft niet)
- 2 eieren
- 3 bananen
- 50 gr rietsuiker of stevia
- 2 eetlepels kokosolie
- 100 gr pure chocoladeparels (bakvast)
- 1 zakje bakpoeder
hoopjes met de hulp van twee lepels op een bakplaat met
bakpapier en bak gedurende 25 minuten op 190°C.
Suikervrije zoete havermoutkoekjes
Ingrediënten voor 12 koekjes (€0,52)100 gr havermout (€0,07)
1 banaan (€0,25)
1 appel (€0,10)
5 dadels of handje rozijnen (€0,10)
1 banaan (€0,25)
1 appel (€0,10)
5 dadels of handje rozijnen (€0,10)
Doe de havervlokken in de keukenmachine. Hak ze grof. Doe hier dan de banaan in partjes, appel zonder klokhuis en in stukjes en de dadels zonder pit/het handje rozijnen bij. Pureer tot een grof beslag.
Door dit beslag kun je nog alle klassieke vullingen roeren, als chocolade stukjes, hazelnoot, amandel, hele rozijnen of wat je maar lekker vindt. Ik heb het zo gelaten en dat was ook lekker!
Verwarm een oven voor op 180ºC. Leg bakpapier op een bakplaat, en leg een bolletje beslag op het bakpapier. Vorm dit met een lepel tot een koekje van ongeveer 4 cm in diameter en een centimeter dik. Je moet ongeveer 12 koekjes uit het beslag kunnen halen. Bak dit 12 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen uit de oven, anders vallen ze uit elkaar. Leg ze dan op een ovenrek om verder af te koelen, zodat de onderkant niet vochtig wordt van het eigen condens. Dit blijft een paar dagen goed in een luchtdichte trommel, maar ze zijn vers lekkerder.
Havermoutkoeken
Ingrediënten voor 4 personen:
- 100 g zelfrijzend bakmeel (na te vragen)
- 200 g Quaker Oats
- 150 g zachte boter of margarine
- 150 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels melk
Verwarm de oven voor op 175°C. Doe alle ingrediënten in een kom, kneed het geheel en maak er een rolletje van. Laat dit opstijven in de koelkast. Snij de rol daarna in plakjes. Leg deze op een ingevet bakvel en laat de cookies gedurende 25 min. mooi bruinbakken in het midden van een voorverwarmde oven van 175°C.
Havermoutwafel - voor 26 wafels
- 200 g Quaker Oats
- 200 g volkorenbloem (vervangen door ????)
- 150 g rietsuiker
- 75 vloeibare light sojaboter
- 3 dl (magere) melk
- 1 ei
- ½ koffielepel bakpoeder uit een zakje (vervangen???)
- Een beetje light sojaboter om te bakken
Meng alle ingrediënten goed in de keukenrobot, laat een uurtje opstijven, en bak er wafels van in het wafelijzer.
Havermoutpannenkoeken
Nodig voor 4 personen:
- 50 g Quaker Oats
- 1,5 dl magere melk
- 2 eieren
- 100 g Griekse yoghurt 0%
- een snufje zout
- 30 g zoetstof of 60 g suiker
- Een scheutje light sojaboter om te bakken
Doe alle ingrediënten samen en mix tot de Quaker Oats fijn zijn. Laat het deeg een vijftal minuten rusten.
Wrijf een pan in met sojaboter, doe er een pollepel deeg in en bak de pannenkoek langs beide zijden.
Serveer met confituur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten