donderdag 22 mei 2014

Koekjes op basis van speltmeel

Straks even winkelen : op zoek naar speltmeel, geen idee of ik dit vind in de Match .               Uit Turkije heb ik gedroogde abrikozen en gedroogde pruimen mee.
Deze week ben ik een workshop aan het voorbereiden voor de maand juli, rond budgetvriendelijke eigen gemaakte beautyproducten, soms kom ik bij het zoeken uit op een interessant receptje zoals hieronder
Ik heb dit recept gevonden op een blog
(ca 20 koekjes)
  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 50 gram havermout
  • 125 gram rozijnen
  • 75 gram abrikozen in stukjes gesneden
  • 15 gram sesamzaad
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 50 gram gehakte noten (bv hazelnoten en amandelen)
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 theelepels honing
  • 175 gram verse appelsap
  • snufje kaneel
 
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Roer alle ingrediënten in een ruime kom goed door elkaar en kneed er een bal van.
  3. Leg de bal op een bakplaat en rol met een deegroller het geheel uit tot een vierkant, tot dat het geheel ongeveer 1 cm dik is.
  4. Bak de koek in ongeveer 40 minuten gaar en goud bruin.
  5. Snij de koek direct uit de oven in reepjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten